Обама пояснив, у чому збочення путіна

Читать на русском
Автор
5144
Колишній президент США Барак Обама розкритикував путіна
Колишній президент США Барак Обама розкритикував путіна. Фото usatoday.com

Крім того, путіна назвали нерозсудливим.

Американський політик та колишній президент США Барак Обама вважає, що кривавим диктатором володимиром путіним у ході війни з Україною рухає збочений етнічний націоналізм. На переконання американця, путін був таким завжди.

Про це йшлося в ефірі CNN.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

"Путін завжди був безжальний як до свого народу, так і до інших. Він завжди був оповитий цим збоченим, спотвореним почуттям образи й етнічним націоналізмом. Під час вторгнення в Україну ми побачили його нерозсудливість, якої ми, можливо, не очікували вісім-десять років тому, але небезпека завжди була", — заявив Обама.

Колишній президент США зазначив, що зараз важливо не сприймати власну демократію як належне й підтримувати тих, хто вірить у свободу та незалежність. Водночас політик відмовився прямо говорити про те, що б він зробив інакше, коли займав президентське крісло. Питання у тому числі стосувалося окупації Криму у 2014 році.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що "повернення до нормальності росії за путіна неможливе". Перед цим він називав російського колегу "бункерним розпалювачем війни".