Між молотом і ковадлом: військовий експерт пояснив, чому лукашенко зволікає із вторгненням в Україну

Читать на русском
Автор
3429
Лукашенко зараз обирає між більшим та меншим злом
Лукашенко зараз обирає між більшим та меншим злом

Білоруський диктатор все ще не визначився, яку лінію поведінки варто гнути

Імовірне відкриття "білоруського фронту" на російсько-українській війні дуже непокоїть багатьох громадян та вітчизняних експертів. Втім, білоруський посібник кривавого диктатора Олександр Лукашенко поки що не ухвалив остаточного рішення щодо участі РБ в агресії Кремля проти України.

Про причини сумнівів політика "Телеграфу" розповів військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

На його думку, зараз лукашенко перебуває ніби "між молотом і ковадлом", адже тиск на нього відбувається з кількох сторін одночасно.

По-перше, самі білоруси не дуже підтримують війну Росії проти України. І примус армії до участі у бойових діях може призвести до зворотного — а саме революції та соціального вибуху у Білорусі. При цьому, каже Жданов, лукашенку загрожує не просто усунення влади, а й фізичне знищення.

"З іншого боку — путін, який, згідно з даними розвідки, теж готує фізичне усунення лукашенка", — говорить військовий експерт.

Замах на життя білоруського диктатора може бути вигідним Кремлю, тому що за місяць війни путін так і не дочекався конкретного наказу від Лукашенка до армії щодо наступу.

Зазначимо, що напередодні у Білорусі наголосили, нібито не збираються влазити у військовий конфлікт між Росією та Україною. При цьому північні сусіди чомусь вважають, що на їхній території можуть розпочатися провокації, у зв’язку з чим готові тримати оборону. Деякі українці переконані, що у такий спосіб лукашенко та його поплічники все ж таки намагаються виправдати ймовірне вторгнення на територію нашої країни.

На це натякає і той факт, що українських дипломатів висилають із території Республіки Білорусь.