Стало відомо, коли Україна отримає відповідь щодо членства в ЄС

Читать на русском
Автор
3724
Зеленський сподівається на швидке рішення Новина оновлена 18 березня 2022, 16:38
Зеленський сподівається на швидке рішення

Європейська дипломатія уже розпочала роботу

Україна отримає чітку відповідь щодо своєї заявки на членство у Європейському Союзі вже за кілька місяців. Немає сумнівів, що пришвидшення розгляду нашого звернення пов'язано із військовим терором, який влаштувала росія.

Інформація стала відома від президента України Володимира Зеленського, який мав розмову із вищим європейським керівництвом.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

Як зазначено на офіційному Twitter-акаунті очільника держави, 18 березня він поспілкувався із Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Саме вона запевнила його в тому, що термін розгляду заявки України на членство буде скорочений.

"Висновок ЄК щодо заявки України на членство в ЄС буде підготовлений протягом декількох місяців. Уряду та ЄК надано доручення. Спільно рухаємося до нашої стратегічної мети", — зазначив Зеленський.

Додамо, що це вже не перший крок української держави на зближення із Європою. Кілька днів тому було засвідчено "енергетичний безвіз" — Україна офіційно увійшла до європейської енергетичної мережі. Це означає, що більше ми не потребуємо додаткової електроенергії із Білорусі чи росії.

Також слід зазначити, що українські політики вже розпочали навчати своїх іноземних колег важливим ідентифікаційним речам, які знають всі українці. Наприклад, перевіркою слово "паляниця".