Росія виходить із Ради Європи: "Всі прям розплакалися"

Читать на русском
Автор
3489
рф вирішила вийти із об’єднання, з якого її вже виключили
рф вирішила вийти із об’єднання, з якого її вже виключили

Почалися розмови про ймовірне повернення смертної кари в росії

Російська влада прийняла рішення про вихід із Ради Європи на тлі війни з Україною. Прокремлівські чиновники заявляють про те, що не хочуть більше бути присутніми в організації, діяльність якої начебто спрямована на "руйнування Європи".

На новину, яку масово тиражують росЗМІ, вже яскраво відреагували користувачі соцмереж, пише "Телеграф".

Згідно із заявою російського МЗС, нинішні події є незворотними. Однак у Росії не збираються діяти згідно зі спільними правилами, які підтримують США та більшість європейських країн.

"Росія не братиме участі у перетворенні натовцями і слухняно слідуючими за ними ЄС найстаршої європейської організації на черговий майданчик для заклинань про західну перевагу і самолюбування", — повідомляють російські дипломати.

Зазначимо, що членом Ради Європи Росії була з 1996 року. Деякі медіа вже зазначають, що рішення піти з організації може дозволити владі Росії повернути смертельну кару, а також поставлять хрест на зверненнях звичайних російських громадян щодо порушення їхніх прав до європейських інстанцій.

При цьому більшість користувачів соціальних мереж жодного разу не сумують із цього приводу. Навпаки — вони говорять, що Росія намагається виставити себе винною, коли від країни-агресора відвернулося все цивілізоване суспільство.

Слід зазначити, що рішення про тимчасове усунення російської сторони від участі у засіданнях Ради Європи та ПАРЄ було ухвалено іноземними партнерами ще 25 лютого, на другий день вторгнення Росії в Україну.

Також росію хотіли позбавити права вето при голосуваннях у Раді безпеки ООН.