Зеленський розповів, що росія готує проти Одеси: "Це буде військовий злочин"

Читать на русском
Автор
16589
Президент стверджує, що полонені розповідають про подальші плани ворога
Президент стверджує, що полонені розповідають про подальші плани ворога. Фото Офіс президента

Військове вторгнення рф в Україну не було імровізацією, а вже давно планувалося

Свідчення допитаних російських військовополнених свідчать, що однією із головних точок для атак проти України росія обрала Одесу. Попри те, що за останній час у регіоні було відносно тихо, порівнюючи із іншими областями, злочинна влада збирається бомбардувати південне узбережжя.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у своєму зверненні до народу у неділю, 6 березня.

За його словами, у полоні наразі знаходиться чимало військових льотчиків. Під час спілкування із українськими захисниками вони подекуди розкривають плани ворога. Також у розпорядженні України вже є окремі документи і мапи, на яких зображені схеми нападу.

"Вони готуються бомбардувати Одесу. Одесу! — підкреслює президент. — Росіяни завжди приїжджали в Одесу. Завжди відчували в Одесі тільки тепло. Тільки щирість. А що тепер? Бомби проти Одеси? Артилерія проти Одеси? Ракети проти Одеси? Це буде воєнний злочин. Це буде історичний злочин".

Зеленський стверджує, що саме такі цинічні атаки від початку і планувалися кривавим диктатором володимиром путіним. Це є причиною того, чому Харків, Суми, Чернігів, Київ та багато інших міст і сіл України відчули на собі силу авіаційних ударів ворожих снарядів.

Зазначимо, що у своєму виступі Володимир Зеленський також детально пояснив, за що наразі так завзято воює Україна і чому росіянам варто приєднуватися до такої боротьби у своїх містах.

Крім цього політик розкрив деталі перемовин із деякими іноземними лідерами, в тому числі й американським президентом Джозефом Байденом.