Стався справжній злам: Резніков підсумував перші чотири дні війни проти Росії

Читать на русском
Автор
11975
Російські танки продовжують наближатися до Києва
Російські танки продовжують наближатися до Києва

Українські захисники достойно дають відсіч противнику

На ранок понеділка, 28 лютого, через чотири доби з початку військових дій Росії проти України, вдалося досягти переломного моменту.

З таким зверненням виступив міністр оборони України Олексій Рєзніков, повідомляє "Телеграф".

"Вчора відбувся справжній злам. Війна стала Європейською. Її нарешті так усвідомили. Вже зараз пів-Європи збирає, пакує, везе нам зброю і засоби бронезахисту. Коло держав, які надають реальну допомогу, значно збільшилося. Збільшилися її масштаби. Європа вже надала тимчасовий прихисток десяткам тисяч тих, кого ми хочемо зберегти найбільше – нашій малечі та її мамам. Без усіляких формальностей. Як своїм. Зараз на заході у нас насправді немає кордону. Але підтримка є і на півдні, і на Далекому Сході, і за Атлантикою". — наголосив Резніков.

За його словами, все це — заслуга українців, які захищають свій народ від розлюченого тирана, і Україна обов’язково переможе.

Тим часом зауважимо, що за словами командувача оборони Києва, генерал-полковника Олександра Сирського, Росія та п’ятий день війни розпочала зі спроб наступу на столицю, проте всі спроби прорватися були невдалі, а нападники знищувалися.

"Противник поніс значні втрати особового складу. Російські війська деморалізовані і виснажені. Ми показали, що вміємо захистити свій дім від непроханих гостей", — підкреслив він.

Як повідомляв "Телеграф", президент України Володимир Зеленський вважає, що найближча доба буде вирішальною в ході війни з Росією.