У Зеленського пояснили відсутність переговорів із Путіним: нам не потрібні ультиматуми

Читать на русском
Автор
13463
Михайло Подоляк
Михайло Подоляк. Фото Українська правда

Україна готова до нейтральних перемовин із РФ

Президент України Володимир Зеленський категорично не сприймає будь-які неприйнятні для української держави умови та ультиматуми. Україна готова виключно до повноцінних переговорів.

Відповідну інформацію оприлюднив "Телеграф", посилаючись на офіційне повідомлення від радника глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Будь-яка війна неминуче завершується переговорами. Україна почула переговорну позицію, яку окреслили в Москві. Вони знають наш погляд на переговорний формат і нашу переговорну позицію. Тому їхні коментарі про те, що ми нібито відмовились від переговорів, це просто частина їхньої тактики. Вони намагаються завести переговори в глухий кут ще до їхнього початку. Ясно, що потрібен інший підхід. Переговори повинні базуватися на здоровому глузді і бути такими, щоб можна було напрацювати чесне рішення в інтересах людей і національної державності України. Своїм спротивом українці довели, що загнати нас в глухий кут – це нереалістична амбіція. Ну а брехню росіян про те, що нібито у їхніх сил був наказ зупинитися, спростовує сама реальність, яку бачив увесь світ у ніч на п'ятницю. І сьогодні вранці. Бої були жорстокими, максимально інтенсивними.", — сказав він.

Нагадаємо, що раніше лідер української держави Володимир Зеленський виступив із новою заявою, в якій охрестив вторгнення Росії в Україну початком війни проти Європи та закликав Путіна на переговори. Після чого у п'ятницю, 26 лютого, президент РФ Володимир Путін заявив про готовність направити до Мінська російську делегацію для переговорів із українською стороною.