Одещину атакували дронами: відомо про пожежі, можливий приліт у будинок (відео)

Читать на русском
Автор
4555
Одеса та область потерпають від атак окупантів уже котру ніч поспіль
Одеса та область потерпають від атак окупантів уже котру ніч поспіль. Фото Колаж "Телеграфу"

"Шахеди" летіли кількома групами із певними часовими перервами

Одеську область продовжують кошмарити росіяни — у ніч проти 12 жовтня вкотре атакували інфраструктуру регіона безпілотними апаратами. Чи не найбільше уваги окупантів до себе "привернув" Ізмаїльський район. Місцеві жителі повідомляли про низку гучних вибухів, а також активну роботу засобів ППО.

Про це інформують одеські Telegram-канали. Слід зазначити, що обласна влада поки не підтверджувала факт прильоту, однак у очільника Одеської ОВА Олега Кіпера ще під час повітряної тривоги було натякаюче на небезпеку для Ізмаїльщини повідомлення.

"Ізмаїльський район, хутко рушайте у безпечні місця. Знаходьтеся в укриттях до відбою!" — написав чиновник, закликавши людей не знімати роботу засобі протиповітряної оборони.

Одна із камер відеоспостереження в Ізмаїлі зафіксувала досить гучний звук, котрий, за словами місцевих, підтверджує факт прильоту, а не збиття безпілотника.

За даними пабліка "Х-я Одесса", в місті є влучання у житловий будинок. Про постраждалих чи жертв невідомо, однак на розмитому відеозаписі справді чути голоси очевидців, котрі підтверджують це. Також відео підтверджує факт пожежі у місті, що, ймовірно, зайнялася внаслідок удару дронами.

Очікуємо офіційних коментарів від влади.

Нагадаємо, що російські пропагандисти всього кілька днів тому закликали до "утюжіння" Одещини та Миколаївщини. Істерика у кремлівських посіпак трапилася через те, що в Чорному морі запрацював додатковий зерновий коридор без урахування думки рф.

Цим шляхом, до речі, активно користуються іноземні судна для вивезення товарів на експорт. Лише 1 жовтня порти Одеської області покинули кілька вантажних кораблів.