Постраждали будинки та морський порт: в Одесі показали наслідки атаки "шахедів"

Читать на русском
Автор
1933
Окупанти вночі вдарили по Одесі
Окупанти вночі вдарили по Одесі. Фото Колаж

Повітряні цілі ворога вдалося збити, але уламки, що впали, наробили великих неприємностей

У ніч на 18 липня російські окупанти масово атакували Одесу крилатими ракетами "Калібр" та дронами-камікадзе Shahed-136. В результаті в місті є пошкодження, а серед мирного населення постраждала одна людина.

Про це повідомляють на сторінці Оперативного командування "Південь" у Facebook, опублікувавши фотографії наслідків події.

"Кілька хвиль ударних дронів були спрямовані на виявлення та виснаження сил протиповітряної оборони. А після того з акваторії Чорного моря по Одесі випущено 6 "Калібрів", — йдеться у повідомленні.

Усі ракети вдалося збити силами протиповітряної оборони. Однак їхні уламки наробили чимало неприємностей

"На жаль, уламками збитих ракет і вибуховою хвилею від шкоди пошкоджено об’єкти портової інфраструктури, кілька приватних домоволодінь. У власному будинку поранення отримав чоловік похилого віку, він госпіталізований", — розповідають в ОК "Південь".

Також наголошується, що на підльоті з моря на Одещині було знищено 21 дрон-камікадзе "Shahed-136".

Водночас нічну атаку прокоментував голова офісу президента Андрій Єрмак. Він наголосив, що атака на Одесу та Миколаїв є ще одним доказом, що росія хоче поставити під загрозу життя 400 млн осіб у різних країнах, які залежать від продовольчого експорту.

"Світ повинен розуміти, що мета росії — це голод і вбивство людей. Їм потрібні хвилі біженців. Цим вони хочуть послабити Захід", — зазначив він.

В Офісі Генпрокурора України зазначили, що за фактом масованої атаки розпочато досудове розслідування.

"В результаті атаки ворога 74-річний чоловік отримав множинні поранення, він госпіталізований до лікарні. Пошкодження отримали об’єкти портової інфраструктури та кілька приватних домоволодінь", — йдеться у повідомленні.

Варто додати, що низка пропагандистських російських видань написала про атаку Одеси цієї ночі з акцентом на те, що це нібито була відповідь за удар по Кримському мосту.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що російські окупанти завдали ракетного удару по житловому будинку у Львові. В результаті загинули шестеро людей.