Врятував побратимів ціною свого життя: український герой загинув на Луганщині

Читать на русском
Автор
989
На фронті загинув Ілля Моторний
На фронті загинув Ілля Моторний. Фото Колаж "Телеграфу"

Побратими захисника запам’ятали воїна як мотивованого та вмілого командира

У важких боях за Україну загинув український захисник, військовослужбовець 205-го батальйону Територіальної оборони 241 окремої бригади, капітан Ілля Моторний. Прощання з ним відбулося у вівторок, 7 листопада.

Трагедія сталася на території Луганської області під час деблокації одного з міст. Проте тіло воїна лише зараз змогли доставити до місця його спокою. Про це повідомили на сторінці "205 батальйон Територіальної оборони"

"Моторний Ілля брав безпосередню участь у бойових діях на території Луганської області де героїчно загинув при деблокації одного з міст. Він вів вогонь по ворожим позиціям, завдяки чому його побратими мали можливість вийти з оточення.Під час цього вогневого контакту отримав несумісне із життям поранення…", — йдеться у повідомленні.

Побратими захисника запам’ятали його як мотивованого та вмілого командира, який здатний вести за собою бійців. Зазначається, що під час перебування на позиціях Ілля Моторний виявив особисту мужність та героїзм у надскладних умовах.

Провести капітана в останню путь прибув командир батальйону, офіцери управління, побратими з рідного підрозділу та бригади, рідні та близькі, а також друзі воїна.

"На превеликий жаль, нас залишають найкращі. Ілля був і залишається для нас усіх гідним громадянином своєї держави та зразковим військовослужбовцем", - написали у 205 батальйоні.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що на війні в Україні загинув військовий Дмитро Семенов. Вдома у захисника залишилися 10-місячна донька та дружина.