Доброволець із перших днів: на фронті загинув викладач відомого українського університету

Читать на русском
Автор
1308
На війні загинув Євген Діденко
На війні загинув Євген Діденко. Фото Колаж "Телеграфу"

Воїнові було 35 років

У важких боях на фронті загинув випускник та викладач Харківського національного університету імені В. М. Каразіна Євген Володимирович Діденко. Бійця поховали у його рідному місті Запоріжжі.

Трагедія сталася 17 жовтня під час виконання військовими бойового завдання. Про це у вівторок, 24 жовтня, повідомили у пресслужбі університету.

Євген Діденко був випускником Факультету Комп’ютерних Наук, старшим викладачем кафедри моделювання систем та технологій факультету комп’ютерних наук. Після закінчення університету він став у ньому викладачем.

"Виявив себе не лише як талановитий і відповідальний педагог, але як небайдужий та чуйний товариш. Жоден факультетський захід не обходився без нього", — згадують колеги про воїна.

У перші дні повномасштабного російського вторгнення Євген добровільно став на захист Батьківщини в лавах територіальної оборони Харкова, потім став бійцем спецпідрозділу "Кракен".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в Обухові попрощалися з українським військовим Олегом Дякую, який загинув у Донецькій області. Чоловік лише кілька днів не дожив до свого дня народження.