На них є запит: яку категорію чоловіків можуть мобілізувати цього літа

Читать на русском
Автор
72344
В Україні продовжується загальна мобілізація Новина оновлена 12 червня 2023, 04:51
В Україні продовжується загальна мобілізація. Фото Генеральний штаб ЗСУ

Планові завдання щодо мобілізації для регіонів визначаються Генеральним штабом України

В Україні триває загальна мобілізація та діє воєнний стан, а отже чоловіки віком від 18 до 60 років можуть отримати повістку. Насамперед можуть бути призвані категорії військовозобов’язаних, на які є зараз запит. У пріоритеті — люди зі знанням іноземних мов на високому рівні.

Про це розповів начальник Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Володимир Арап, пише Armyinform.

За його словами, зараз армія звертає увагу на тих чоловіків, які добре знають англійську, німецьку та французьку мови. Такі фахівці необхідні для співпраці із закордонними інструкторами, які проводять навчання для українських воїнів.

Також Арап додав, що планові завдання з мобілізації для регіонів визначаються Генеральним штабом України. Територіальні центри комплектування та соціальної допомоги своєю чергою скеровують необхідну кількість військовозобов'язаних у певні військові навчальні центри та заклади.

Далі представники цих установ проводять аналіз і вивчення морально-ділових якостей кожного військовозобов'язаного з метою його подальшої профільної підготовки.

У тому числі начальник Харківського ТЦК та СП зазначив, що військовозобов’язаних не відправляють до зони бойових дій без професійної підготовки.

"Це категорично заборонено Генеральним штабом. Навіть та людина, яка проходила військову службу раніше, спочатку спрямовується до загальновійськових полігонів, навчальних центрів або на курси підвищення кваліфікації. Розподіл з військових частин та установ відбувається після місячної або півторамісячної підготовки", — сказав Арап.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, в якому разі чоловікам, які ігнорують повістки та не приходять до військкомату, загрожує кримінальна відповідальність.