"Не маємо права на помилку": Данілов розповів, коли Україна розпочне контрнаступ

Читать на русском
Автор
1230
Олексій Данілов висловився про контрнаступ ЗСУ
Олексій Данілов висловився про контрнаступ ЗСУ. Фото president.gov.ua

Україна готова до контрнаступу, але рішення про його початок прийматимуть командири на місцях

Україна вже готова розпочати контрнаступ і статися це може хоч завтра, хоч за тиждень. Однак раніше радник голови ОП Михайло Подоляк зазначав, що контрнаступ не буде одномоментною подією, а складається з десятка різних дій.

Про готовність ЗСУ розповів секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю для ВВС. Конкретних дат він називати не став, але зазначив, що Україна не може прогаяти цей шанс, адже другого може не бути.

Олексій Данілов зазначив, що контрнаступ є історичною подією для України. ЗСУ не мають права на помилку, адже другого шансу звільнити захоплені ворогом території може не бути.

Дату початку контрнаступу секретар РНБО не назвав і зазначив, що вона визначатиметься командирами. Щойно вони вирішать, що ЗСУ зможуть отримати від своїх дій найкращий результат, так і розпочнуть.

"Ми завжди готові. Так само, як ми були готові захищати свою країну будь-якої миті. І це не питання часу. Це (контрнаступ – Ред.) може статися завтра, післязавтра чи через тиждень. Було б дивно, якби я назвав дати початку тих чи інших подій. Так не можна... Перед нашою країною стоїть дуже відповідальне завдання. І ми розуміємо, що не маємо права на помилку", — сказав Данілов в інтерв’ю.

Також він прокоментував, ймовірно, слова Михайла Подоляка про те, що контрнаступ ВСУ вже розпочався. За його словами, знищення російських командних пунктів та складів було першочерговою метою з перших днів повномасштабного вторгнення.

"На цій війні у нас немає вихідних", — додав Данілов.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що спецпредставник США в Україні Курт Волкер упевнений у успішності контрнаступу ЗСУ. Однак він наголосив, що це не означатиме повного закінчення війни.