Часу більше не можна втрачати: Буданов розповів, чого не вистачає для контрнаступу ЗСУ

Читать на русском
Автор
6109
Кирило Буданов прокоментував контрнаступ ЗСУ
Кирило Буданов прокоментував контрнаступ ЗСУ. Фото Скрін із відео

Україна має якнайшвидше звільнити українців, які залишаються в окупації

Контрнаступ ЗСУ може розпочатися будь-якої миті, оскільки Україна має необхідний мінімум озброєння. Але щоб остаточно вигнати росіян з території України, потрібно більше зброї та припасів, у тому числі й західних винищувачів.

Про це в інтерв’ю японському телеканалу NHK розповів голова ГУР МОУ Кирило Буданов. За його словами, через регулярні звірства росіян в окупації Силам оборони більше не можна зволікати.

"Багато мирних жителів все ще перебувають під російською окупацією, і часу більше не можна втрачати. У нас вже є необхідний мінімум озброєнь. Можу лише сказати, що це скоро почнеться (контрнаступ, — ред.)", — сказав Буданов.

Попри це головний розвідник України додав, що це не означає припинення військової підтримки України. Щоб вигнати окупантів, ЗСУ повинні мати перевагу в силі, а для цього потрібно більше артилерії, важкої техніки, боєприпасів та іншого озброєння.

"Ми повинні вибити росію з нашої території. Ми повинні використати всі наші сили та засоби для досягнення цієї мети. Нам потрібні великі запаси зброї та боєприпасів для успішного продовження операції", — наголосив Буданов.

Раніше Кирило Буданов пояснив, чому контрнаступ так довго не починається. За його словами, публічне обговорення атаки, що готується, — це частина інформаційної атаки на росіян, щоб деморалізувати і заплутати їх. Однак цей прийом має побічні явища.

Також "Телеграф" розповідав про те, що ЗСУ просуваються в Бахмуті, знищуючи найманців "Вагнера" та регулярних російських солдатів. За словами українського полковника, "кухар путіна" євгеній пригожин уже й радий залишити місто, щоб зберегти життя своїх солдатів, але керівництво росії не дає на це добро.