Суддя з Харкова, яка намагалася підкупити колегу, втекла від суду до ЗСУ

Читать на русском
Автор
1201
Суддя Харківського адмінсуду Ольга Панченко
Суддя Харківського адмінсуду Ольга Панченко. Фото Відкриті джерела

Суддя перепрофілювалася на санітарного інструктора в одній із військових частин

Відома харківська суддя Ольга Панченко, яку засудили до 5 років в’язниці за хабар, знайшла спосіб уникнути відповідальності. Поки вирок не набув чинності, вона мобілізувалася до лав ЗСУ.

Про це повідомляє "Судовий репортер" з посиланням на ухвалу суду від 15 травня. Провадження у справі призупинено на момент її служби.

Відомо, що суддю Харківського адмінсуду Ольгу Панченко було засуджено до 5 років позбавлення волі за те, що намагалася дати хабар голові цього ж суду Олені Заїчко. Обвинувачена пропонувала їй 3 тисячі доларів неправомірної вигоди за ухвалення потрібного судового рішення.

Під час слухань у справі Панченко провину не визнала та вирішила оскаржити вирок. Під варту її не брали, і вона перебувала на волі весь цей час.

На нещодавнє засідання апеляційного суду Панченко не з’явилася. А її адвокат показав копію наказу про зарахування Панченко на посаду санітарного інструктора медичного пункту 4-го стрілецького батальйону однієї з військових частин з 21 березня 2023 року.

Адвокат судді попросив суд призупинити розгляд справи, оскільки обвинувачена була мобілізована і наразі виконує "службово-бойові завдання щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України". Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила це прохання та призупинила провадження.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що раніше також вчинили троє з п’яти поліцейських, яких звинувачують у зґвалтуваннях у відділенні поліції у Кагарлику. Двоє з них мобілізувалися до армії напередодні судових дебатів, за якими вже слідує вирок.