30 і 100 тисяч гривень: чи отримають строковики додаткові виплати до маленької зарплати

Читать на русском
Автор
13985
Зарплата строковиків не покриває навіть базові потреби
Зарплата строковиків не покриває навіть базові потреби. Фото Генштаб ЗСУ

Додаткові виплати військовим строкової служби не надходитимуть

Нововведені правки у документі, про додаткові винагороди для військових, торкнулись і бійців строкової служби. Тож, тепер бойові в розмірі 100 і 30 тисяч гривень строковики отримають у деяких ситуаціях.

Як повідомляє New Voice, місячне грошове забезпечення строковиків, які не беруть участь у бойових діях, з початку поточного року становитиме від 350 до 700 грн.

Розмір місячної зарплати буде залежати від тарифного розряду військового.

Як додається у публікації, станом на зараз військові строкової служби не мають право отримувати 30 та 100 тисяч гривень. 30 тисяч гривень будуть нараховані у разі, якщо строковик нарівні з іншими військовими виконує спеціальне (бойове) завдання, а 100 тисяч — перебуває безпосередньо на лінії зіткнення.

"Наразі існує нагальна потреба змінити механізм обчислення посадового окладу строковиків. Іншим можливим виходом є зміни до відомчих наказів щодо додаткової винагороди, де за строковиками зберегли б право не лише на виплати до 100 тис. грн, але й на додаткову винагороду до 30 тис. грн" — мовиться у виданні NV.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про повернення з 10 квітня доплат військовим у 30 тисяч гривень. Однак у бюджеті цих коштів немає і наступного дня було внесено законопроект, який фактично блокує рішення про повернення доплат.