Військовослужбовцям ДПСУ підняли виплати: яка тепер "мінімалка" у прикордонників

Читать на русском
Автор
9850
Державна прикордонна служба України на роботі
Державна прикордонна служба України на роботі. Фото Генштаб ЗСУ

Українським прикордонникам держава збільшить суму місячної зарплати

Українським військовим, які зазвичай несуть службу на кордоні, у певних випадках можуть виплачувати премію у 30 тисяч гривень, при цьому держава вирішила збільшити зарплату бійцям ДПСУ.

Як повідомляє сайт Державної прикордонної служби України, місячне забезпечення військовослужбовців зросло від 30% до 55% і тепер його мінімальний рівень становить 20 100 гривень.

Другої половини лютого майже весь особовий склад прикордонного відомства вже отримав підвищене грошове забезпечення.

Водночас з початку лютого змінено порядок та умови виплати на період дії воєнного стану додаткової винагороди у розмірі 100 тисяч гривень.

Згідно з новими умовами, виплатиа у 100 тис. гривень на місяць будуть збережені лише військовослужбовцям, які воюють з противником на передовій. Теж саме стосується сімей полонених та зниклих безвісти – виплати винагороди у розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються.

"Нові правила торкнуться виключно військовослужбовців, які не виконують бойові (спеціальні) завдання у складі діючих угрупувань військ Сил оборони держави, перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків, курсантів вищих військових навчальних закладах та військовослужбовців, які проходять службу у вищих військових навчальних закладах", — йдеться у повідомленні.

Нардепи прийняли рішення забрати у військових виплати, але з часом ухвалили законопроект №8312 і повернули гроші "на папері". Однак у бюджеті країни цих грошей нема і наступного дня була внесена постанова №8312-П, яка знищила можливість доплати військовим.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, куди звертатись по допомогу у разі невиплат військовому. В основному, проблеми з ненарахуванням пов'язані з технічними помилками.