Залужний нагородив молодого бійця, який знищував окупантів у знаменитому відео (оновлено)

Читать на русском
Автор
6060
Руслан Зубарєв aka "Predator"
Руслан Зубарєв aka "Predator". Фото facebook Валерій Залужний

Український захисник проявив звитягу та мужність у бою з окупантом

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний нагородив військовослужбовця Руслана Зубарєва із позивним Predator (Хижак. — Ред.) почесною нагрудною відзнакою "Золотий Хрест".

Про це у понеділок, 27 березня, очільник української армії повідомив у своєму Telegram-каналі, зазначивши, що окрім нагрудної відзнаки, сміливий воїн ЗСУ отримав ще й нагородну зброю.

"Мав честь нагородити старшого солдата 92-ї окремої механізованої бригади ім. Івана Сірка Руслана Зубарєва почесною нагрудною відзнакою "Золотий Хрест" та вручити йому заслужену нагородну зброю", — написав головнокомандувач.

За словами Залужного, Predator вдалося відбити атаку переважаючих сил росіян, проявивши у бою мужність та звитягу.

Руслан Зубарєв відомий як той самий боєць 22-го батальйону 92-ї омбр ЗСУ, який спільно з напарником відбив атаку російських спецпризначенців у Харківській області.

Герої вступили у ближній бій з ворогом у момент, коли штурмова група росіян на БМП під'їхала упритул до позицій ЗСУ, намагаючись захопити її. Проте українці успішно відбили атаку противника.

Оновлено. Як розповів журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook, Залужний вручив Зубарєву особисту нагородну зброю — автомат М4 калібру 5,56 мм. Як виявилося 21-річний піхотинець мав нездійсненну мрію — придбати автоматичну гвинтівку 5,56 мм, але, за законами України, зміг би це зробити тільки у 25 років.

Головнокомандувач ЗСУ подивився інтерв'ю "Хижака" Бутусову і тепер у бійця є унікальна відзнака — нагородний автомат від Залужного.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як у Києві в останню путь провели Вадима Фокша ("Делфі), тіло якого шукали кілька місяців. Лейтенант полку "Азов" віддав своє життя за Україну ще торік на "Азовсталі".