Теплохід в Україні назвуть на честь загиблого воїна ЗСУ: що про нього відомо

Читать на русском
Автор
832
Валерій Кидик - воїн ЗСУ, який загинув на фронті
Валерій Кидик - воїн ЗСУ, який загинув на фронті. Фото usm.media

Чоловік працював у компанії з 2009 року

Українське Дунайське пароплавство хоче назвати один зі своїх буксирів-штовхачів іменем співробітника Валерія Кидика, який загинув у боях з окупантами. Чоловік був першим помічником механіка з електрообладнання теплохода УДП "Загорск" ("Чугуїв").

Інформація про це у середу, 1 лютого, була розміщена на офіційній сторінці "Новинний портал актуальна інформація для моряків" у Facebook.

"Вирішили назвати теплохід, на якому працював Валерій, на його честь. Впевнений, що колектив УДП підтримає це рішення", — пояснив генеральний директор компанії Дмитро Москаленко, зазначивши, що загиблий воїн працював на підприємстві з 2009 року.

Що відомо про загиблого

Валерій Кидик почав працювати у компанії на посаді слюсаря-судноремонтника бази технічного обслуговування флоту. Після того, як набрався практичного досвіду, паралельно навчаючись у Білгород-Дністровському морському рибопромисловому технікуму, перейшов на транспортний флот, де став електромеханіком. Відтоді він працював на теплоході "Загорск".

У листопаді 2022 року Кидик пмав йти у рейс, однак отримав повістку із призовом на службу до Збройних сил України. Близько трьох місяців він проходив воєнну підготовку, після чого був відправлений на фронт. Тижнем раніше стало відомо, що окупанти вбили воїна, який боронив свободу та цілісність нашої держави.

Редакція "Телеграфу" висловлює щирі співчуття родині загиблого героя. Вічна пам'ять!

Раніше ми писали, що у боях на Харківщиниі загинув Сергій Король, офіцер 105-ї бригади ЗСУ.