Збив російську "СУ-шку" ціною власного життя: під Бахмутом загинув ще один відважний воїн ЗСУ (фото та відео)

Читать на русском
Автор
15131
Олексій Новицький
Олексій Новицький. Фото Колаж

Чоловік добровільно став на захист Батьківщини від окупанта

У війні з росією Україна продовжує втрачати найкращих своїх синів: у боях з окупантами загинув відважний воїн-доброволець Олексій Новицький. Для побратимів — "Кaзaх".

Як пише видання "aрмія Інформ", під час aвіанaльоту російського противника під Бахмутом відважний "Казах" успішно підбив ПЗРК Stinger російський винищувач Су-25, однак у момент відходу на іншу позицію, попав під обстріл з боку окупаційної армії, в результаті чого трагічно загинув.

Олексій Новицький - загиблий у боях з росіянами воїн ЗСУ
Олексій Новицький загинув під Бахмутом

Побратими розповідають, що того дня рахунок, коли у зону їх ураження увійшли три російські літаки – два винищувачі Су-27 і штурмовик Су-25, рахунок йшов буквально на секунди, тож стрілки-зенітники отримали завдання оперативно знищувати всі повітряні об'єкти.

Коли ворожа російська авіація підлетіла ближче і почала знижуватися для атаки, Олексій одразу зреагував і підбив літак. Ефектний момент збиття навіть потрапив на відео.

На жаль, розділити радість подальшої перемоги "казах" із нами вже не зможе…

"Телеграф" висловлює щирі співчуття родині і близьким трагічно загиблого воїна-героя. Вічна пам'ять!

Нагадаємо, що на Донбасі, під час боїв з окупантами, загинув Вадим Сичов, якого президент України Володимир Зеленський нагородив за захист Батьківщини почесним орденом "За мужність".