Лише кілька днів не дожив до 26-річчя: під Бахмутом загинув відомий на Волині фотограф

Читать на русском
Автор
2370
Максим Бурда
Максим Бурда. Фото Колаж

Воїну не було і 26 років

Поки в Україні прощалися з загиблим на фронті ексдепутатом Львівської міськради Віталієм Свінцицьким, який з перших днів повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини, у мережі з'явилася звістка про смерть ще одного українського героя. Весільний фотограф з Волині Максим Бурда попрощався з життям при виконанні бойового завдання.

Про це на своїй сторінці у facebook повідомив Національний університет "Острозька академія", випускником якого був нині загиблий воїн Збройних сил України.

Фотограф Максим Бурда - військовий ЗСУ загинув на фронті
Максим Бурда загинув на фронті, захищаючи Батьківщину від російського окупанта

Фотограф Максим, який не дожив до свого 26-річчя лише чотири дні, родом з Волині. До повномасштабної війни з росією він працював фотографом у Ковелі, після чого став на захист України у лавах взводу вогневої підтримки, був оператором БПЛА. Воїн загинув під час одного з бойових завдань в районі Бахмута Донецької області.

Максим Бурда фотограф загинув під Бахмутом
На війні загинув випускник Острозької академії Максим Бурда

"Телеграф" висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого героя… Вічна пам'ять!

Нагадаємо, це не єдиний фотограф, який став жертвою російського вторгнення. Так, у березні 2022 року під Києвом окупанти вбили Макса Левіна, який співпрацював з виданням "Лівий берег", Reuters, BBC, Associated Press, Hromadske, TRT World та іншими. Сиротами залишилося четверо неповнолітніх синів. Також без підтримки фотографа залишилися його цивільна дружина та літні батьки.