Обмеження для чоловіків на поїздки країною: Зеленський ухвалив рішення - ЗМІ

Читать на русском
Автор
1992
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Гарант наказав Генштабу допрацювати виданий раніше дозвіл

Президент Володимир Зеленський доручив Генеральному штабу Збройних сил України скасувати порядок щодо видачі дозволів на пересування військовозобов'язаних українців усередині країни.

Про це у середу, 6 липня, повідомив "24 канал", посилаючись на власні джерела. Як стало відомо журналістам видання український лідер під час засідання з військовими заслухав доповідь Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного щодо дозволів для українців призовного віку покидати межі місць проживання в країні, звернув увагу на одну деталь. На його думку, суб’єктом формування державної політики в цьому питанні є Міністерство оборони, а обмеження конституційних прав громадян України під час дії воєнного стану може виключно уряд.

Крім того, зазначається, що президент звернувся до Генштабу із дорученням скасувати прийнятий раніше порядок виїзду з країни та заявив про необхідність допрацювати його, враховуючи необхідність збереження обороноздатності країни під час війни.

Варто також додати, що раніше обмеження пересування військовозобов'язаних українців прокоментував новий омбудсмен Дмитро Лубинець. За його словами, відповідне рішення порушує принцип правової визначеності та містить в собі низку корупційних ризиків.

"Недотримання цього принципу може містити реальну загрозу дотриманню конституційних прав та свобод громадян України, "зокрема на свободу переміщення та на працю", — пояснив він.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в рамках мобілізаційних заходів в країні дозвіл на перетин кордону можуть отримати ще кілька категорій чоловіків.

Також нагадаємо, через які хвороби військовозобов'язаних українців не візьмуть на службу до армії під час дії воєнного стану.