Мобілізація триває: що робити українцям, які чекали повістку, але не отримали її

Читать на русском
Автор
16677
Відповіді на головні питання про мобілізацію
Відповіді на головні питання про мобілізацію

В Україні триває загальна мобілізація, адже військова агресія рф не припиняється

У зв'язку із продовженням Радою загальної мобілізації та військового стану в Україні продовжується поповнення лав Збройних сил, а також інших військових формувань. "Телеграф" вирішив розібрати одне з найпопулярніших питань, яке виникає у громадян призовного віку — що робити, якщо душа тягне на фронт, аби боронити державу від ворога, а повістку не дають?

Як мобілізують добровольців із військовим досвідом?

Українцям, які вже мають військовий досвід і хочуть прийняти участь в обороні рідної землі, проте впродовж понад трьох місяців війни так і не отримали повістку, потрібно звернутися до районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки або до військової частини. Про це повідомили у пресслужбі Сухопутних військ Збройних сил, — пише "РБК-Україна".

Військовозобов'язані, які мають досвід військової служби або залучалися на навчальні збори раніше, можуть бути спрямовані одразу до військових частин.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

Чи можуть бути мобілізовані добровольці без досвіду служби?

Військовозобов'язані українці, які не мають досвіду проходження військової служби або відповідної підготовки на навчальних зборах, першочергово будуть відправлені на попередню підготовку. Вони навчатимуться у спеціалізованих центрах (полігонах), на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації при ВНЗ (офіцери запасу).

Раніше "Телеграф" повідомляв, що під час дії мобілізаційних заходів в Україні, громадян, які мають так званий "білий квиток" також можуть призвати на службу — куди саме відправлятимуть таких українців та що на них чекає.