Попередження для росії: елітна дивізія США тренується поряд із кордоном України

Читать на русском
Автор
3415
Штати готові воювати проти рф на боці України, якщо агресор спровокує їх
Штати готові воювати проти рф на боці України, якщо агресор спровокує їх. Фото https://www.nytimes.com/

Розгортання американських військ у Румунії задумане як попередження для москви

Сполучені Штати Америки розгорнули одне з найбільш боєздатних та елітних з'єднань своєї армії у безпосередній близькості від українського кордону. Наразі 2-га бригада 101-ї десантної дивізії проводить тренування у Румунії.

Як у вівторок, 3 січня, пише американська газета The New York Times, це військове угруповання армії Штатів здатне буквально за декілька діб провести перекидання та розгорнути свої сили на будь-яких територіях, де ведуться бойові дії.

Також зазначається, що станом на сьогодні підрозділи американської 101-ї десантної дивізії перебувають у Румунії. Їхня мета — захист територій НАТО, однак при умові ескалації бойових дій або нападу на НАТО, вони оперативно стануть на бік України і воюватимуть на її землях. Наразі там налічується близько 4000 солдатів та старших командирів.

Крім того, наголошується, що головним посланням відповідних тренувальних операцій є попередження росії про те, що Штати готові до потужної відсічі в разі нападу ворога.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як американський конгресмен-республіканець Адам Кінзінгер прокоментував ймовірність нападу російської федерації на НАТО. Зокрема, він заявив, що у разі прямого зіткнення воєнних сил альянсу та країни-агресора, НАТО переможе рф у триденний термін.