Троє із чотирьох американців підтримують no-fly-zone над Україною — Reuters

Читать на русском
Автор
На боці українців люди всього світу
На боці українців люди всього світу

Наша держава стала прикладом єднання для всіх на планеті

Заклик до закриття авіапростору над Україною є однією з найважливіших вимог нашої влади до НАТО. При цьому, незважаючи на нерішучість західних політиків, багато іноземних громадян підтримують таку необхідність. Тільки у Сполучених Штатах Америки таких людей близько 74 відсотків.

Такі дані повідомляє Reuters, посилаючись на нові дані опитування Ipsos від 4 березня.

Обурення населення щодо російської агресії проти України швидко зростає за кордоном. При цьому в них можуть бути абсолютно кардинальні політичні погляди: наприклад, за no-fly-zone у США приблизно порівну висловлювалися як демократи, так і республіканці.

Також близько 80% опитаних упевнені, що США настав час відмовитися від купівлі нафти в Росії. Багато хто усвідомлює ризики того, що їм доведеться платити більше за нафтопродукти та бензин, проте готові з цим змиритися — таких знайшлося 62% респондентів.

Зазначимо, що опитування було проведено серед 831 повнолітнього громадянина Штатів і може мати похибку 0,4%.

Нагадаємо, що напередодні ввечері український президент Володимир Зеленський виступив із жорсткою критикою країн НАТО через те, що Україні відмовили у запровадженні безпольотної зони. Тим часом Росія продовжує здійснювати авіаудари по житлових будинках і масивах, вбиваючи мирних українців.

До відмови від закриття неба над Україною країни-учасниці Альянсу дійшли під час чергового засідання, очолювали на якому американські політики.