У Білорусі оголосили масштабні навчання ОДКБ біля кордонів ЄС: коли розпочинаються

Читать на русском
Автор
591
Біля кордонів Литви та Латвії РБ проводитиме чергові навчання
Біля кордонів Литви та Латвії РБ проводитиме чергові навчання. Фото Міноборони РБ

Ті, хто бере участь у навчаннях, прибудуть до Білорусі у п’ятницю, 25 серпня

На території Білорусі на початку осені відбуватимуться оперативно-стратегічні навчання "Бойове братство-2023". Для цього будуть задіяні полігони та ділянки місцевості Брестської, Гродненської та Мінської областей.

Проведення планових навчання у РБ заплановано з 1 по 6 вересня. Відповідну інформацію було опубліковано у пресслужбі Міністерства оборони Білорусі у четвер, 24 серпня.

"У загальному задумі вчення "Бойове братство-2023" сплановано спільні та спеціальні навчання, що об’єднують підготовку різних компонентів Військ (Колективних сил) ОДКБ", — йдеться у повідомленні.

У цьому випадку йдеться про:

  • спільні навчання з Колективними силами оперативного реагування ОДКБ "Взаємодія-2023" з відпрацюванням завдань із застосування сил та засобів системи колективної безпеки;
  • спеціальному навчанні із силами та засобами розвідки збройних сил держав-членів ОДКБ "Пошук-2023";
  • спецнавчання зі спільним формуванням радіаційного, хімічного, біологічного захисту;
  • спецнавчання із силами та засобами матеріально-технічного забезпечення Військ (Колективних сил) ОДКБ "Ешелон-2023".

Зазначається, що для проведення навчань будуть задіяні ділянки Брестської, Гродненської та Мінської областей. Ті, хто бере участь у навчаннях, прибудуть до Білорусі у п’ятницю, 25 серпня.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Латвія, Литва та Польща планують закрити кордони з Білоруссю. Причиною таких обговорень став наплив нелегальних мігрантів.