Велика колона білоруських військ висунулась у бік України: що відомо

Читать на русском
Автор
24693
Ілюстрація Новина оновлена 13 грудня 2022, 15:10
Ілюстрація

У складі колони понад 50 одиниць військової техніки

Білоруська армія розпочала раптову перевірку бойової готовності, а її перші підрозділи вже висунулися з пунктів постійної дислокації.

Так, за даними моніторингової групи "Білоруський Гаюн", 38-а окрема десантно-штурмова бригада (38 одшбр, Брест) вирушила з пункту постійної дислокації і сформувавши колону попрямувала на південний схід від Бреста, трасою Р17 до міста Малорита/агромістечка. .

"У складі колони: не менше 25 БТР-80, близько 30 вантажівок МАЗ з особовим складом та майном, 3 буксировані автомобілем МЗКТ "Волат" 120-мм міномета 2Б23 "Нона-М1", 2 паливозаправники, командно-штабна машина Р-1, 2 машини зв’язку, не менше 5 машин прикордонної служби РБ, машина швидкої допомоги та 2 польові кухні", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що переміщення цієї бригади білоруських військ уже підтвердила і місцева влада. За словами голови Брестського міського виконавчого комітету Олександра Рогачука, у зв’язку з рухом колони військової техніки можливе тимчасове обмеження руху громадян (транспорту) окремими дорогами загального користування та ділянками місцевості.

Війська Білорусі
Місто у напрямку, якого рухається військова колона

Нагадаємо, що під час перевірки бойової готовності, війська Білорусі повинні будуть висунутись у призначені райони, окопатися, організувати оборону та охорону, а також навести переправи через річки Неман та Березина.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що говорять українські прикордонники про можливу загрозу Білорусі.

Також ми повідомляли про те, що росія вигадала новий спосіб для того, щоб втягнути Білорусь у війну.