В Білорусі знайшли заражених радіацією російських військових, - Генштаб ЗСУ

Читать на русском
Автор
6766
Росіяни отримали серйозну дозу опромінення на ЧАЕС
Росіяни отримали серйозну дозу опромінення на ЧАЕС. Фото Колаж "Телеграфу"

Їх лікують як "поранених".

Російських окупантів, які днем раніше покинули Чорнобильську зону, лікують у Гомельському науково-практичному центрі радіаційної медицини та екології людини. Єдиний нюанс у тому, що розмістили їх там як "поранених".

Про це у п'ятницю, 1 квітня, повідомив Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

Зазначається, що окупанти отримали значні дози радіаційного опромінення під час перебування на Чорнобильській АЕС та у зоні відчуження.

"За наявною інформацією, на території Республіки Білорусь, в Гомельському республіканському науково-практичному центрі радіаційної медицини та екології людини, розміщені нібито "поранені" військовослужбовці Збройних сил Російської Федерації", — повідомили у Генштабі.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що російські війська захопили Чорнобильську атомну електростанцію 24 лютого. А 9 березня внаслідок ворожого обстрілу ЧАЕС залишилася без електропостачання — світло подали через 2 дні завдяки зусиллям українських енергетиків. За час свого перебування там росіяни вдавалися не лише до обстрілів атомного об'єкта, а й підпалювали сухостій у зоні відчуження навколо ЧАЕС, через що підвищився рівень радіаційного забруднення. Наостанок окупанти додумалися проїхатися "рудим лісом" без жодних засобів захисту від радіації й підняли тим самим стовп радіаційного пилу, а також копали у ньому окопи.