Загроза "рейкової війни": лукашенко дозволив рашистам возити ракети залізницею через Білорусь

Читать на русском
Автор
1957
Білоруська залізниця
Білоруська залізниця. Фото prompolit.info

Умови перевезення ракет залізницею не відповідають жодним правилам безпеки.

Пособник тероризму та невизнаний міжнародною спільнотою президент Білорусі олександр лукашенко, який підтримав путіна у війні проти України, дозволив рашистам перевозити ракети білоруською залізницею.

Про це в ніч на п'ятницю, 11 березня, повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО.

При цьому зазначається, що умови перевезення ракет залізницею не відповідають жодним правилам безпеки й це може загрожувати вибухами на території Білорусі та численними жертвами серед мирного населення.

Білоруський диктатор дозволив везти у напіввідкритих вагонах без відповідного маркування такі види озброєння:

  • головні частини ракет "Точка-У;
  • реактивні снаряди РСЗВ "Град";
  • реактивні снаряди "Смерч";
  • квазібалістичні та крилаті ракети для "Іскандерів".

У РНБО зазначають, що крім небезпеки детонування, є реальна загроза "рейкової війни" на залізничній інфраструктурі з боку білоруських патріотів, опозиційних чинній владі. У зв'язку з чим частина працівників локомотивних бригад Білорусі вже заявила про відмову працювати.

"Білоруське суспільство повинно вимагати від влади заборони пересування територією РБ військових ешелонів з технікою. Ті, хто перевозять російські боєприпаси, також стають учасниками злочину", — закликали у Центрі протидії дезінформації.

Білорусь дозволила возити російські ракети своєю залізницею

Раніше "Телеграф" повідомляв, що біля кордонів України на авіабазах росії та Білорусі супутники зафіксували десятки винищувачів. Пізніше українська розвідка отримала й опублікувала список льотчиків, які обстрілюють міста України з Білорусі.