"Вийшла заміж за труну": росіянки зможуть отримати "кешбек" за своїх окупантів, у мережі хвиля жартів

Читати російською
Автор

Новий законопроект ще поки що тільки розглядають, але в мережі його вже підняли на сміх

Поки російські окупанти день за днем мруть на українській землі, до Держдуми внесли законопроект, який дозволить укладати з ними шлюб "заднім числом" після їхньої смерті на війні. Це нібито зроблено для того, щоб сім’ї загарбників могли отримати всі пільги, які в цьому випадку належать їхнім подружжю та дітям.

Один з авторів проекту, голова Держдуми з держбудівництва та законодавства Павло Крашенніков, заявив, що документ спрямований на захист інтересів членів родини окупантів. Про це пишуть російські ЗМІ.

Так, законопроект дозволить визнати "цивільний шлюб" офіційним у разі, якщо хтось у цій парі був ліквідований на війні в Україні або визнаний зниклим безвісти. У такий спосіб сім’я зможе отримати за нього виплати.

Факт "шлюбних відносин" у разі смерті буде встановлений судом. Визнати співжиття суд може, якщо чоловік і жінка проживали разом і вели спільне господарство не менше трьох років. Якщо вони мають дитину, тоді достатньо року.

Реакція мережі

У коментарях у соціальних мережах користувачі вже встигли висміяти план росіян щодо отримання грошей у разі смерті окупанта у сім’ї. Однак деякі все ж таки припустили, що Держдума не могла б "вистрілити собі в ногу", тому з виплатами, ймовірно, буде все не так просто.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в Росії сім’ям загиблих військовослужбовців виплачують у разі їх смерті одноразово 7,4 млн рублів. Окупантам, які беруть участь у війні в Україні, додають зверху ще 5 мільйонів.