Дрони влаштували блекаут у Курській області: що відомо про атаку (відео)

Читать на русском
Автор
1882
Без світла залишилося майже 70 населених пунктів
Без світла залишилося майже 70 населених пунктів. Фото Колаж

Дрони продовжують псувати життя російського прикордоння

Життя росіян, які здебільшого підтримують війну, яку їх країна веде проти України, стає дедалі неспокійнішим — напередодні безпілотники докучали Білгородській та Брянській областям, а тепер естафету перейняла Курська. У ніч на 5 жовтня дрони атакували там об’єкти інфраструктури.

Губернатор Курської області Роман Старовойт повідомив у Telegram, що атаковано об’єкти інфраструктури у Суджанському, Коренівському, Глушківському районах. В атаці він звинуватив Україну.

"Є відключення електрики. Аварійні бригади вже розпочали відновлення електропостачання", — пише Старовойт.

Райони, де немає електрики

Як уточнили росЗМІ, близько першої години ночі дрон скинув два вибухові пристрої на центральну електропідстанцію в місті Суджа — без електрики залишилося 14 населених пунктів. За дві години інший БПЛА скинув два вибухові пристрої на центральну підстанцію селища Глушково — в результаті без електропостачання залишилися 53 населені пункти.

Крім того, Старовойт заявив, що прикордонне місто Рильськ було обстріляне касетними боєприпасами нібито з боку України. Однак ЗСУ не б’ють по цивільних об’єктах та мирних жителях, не можна виключати, що це провокація російської сторони з метою звинуватити Україну, що повністю вписується в тактику окупантів.

За даними Старовойта, осколкові поранення середнього ступеня тяжкості отримала жінка, доставлена до лікарні. Крім того, пошкоджено будинки, господарські будівлі та автомобілі в різних частинах міста. Також знайдені боєприпаси, що не розірвалися, працюють сапери. У мережі публікують кадри частин ракети РСЗВ "Ураган", з якої обстріляли Рильськ.

Водночас саме росіяни активно використовують РСЗВ "Ураган". 4 жовтня Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти обстріляли з неї мирних українців.

"На щастя, снаряд РСЗВ "Ураган", який противник випустив, не розірвався. Сапери 53-го ОМБр ім. князя Володимира Мономаха прибули на місце події та оперативно прибрали наслідки обстрілів", — зазначили в Генштабі.

Як повідомляв "Телеграф", вибухи в Курській області пролунали й 29 вересня. Тоді росіяни заявили про атаку дронів та роботу протиповітряної оборони.