Сподіваються, що допоможе: напередодні наступу ЗСУ окупанти возять ікону по позиціях

Читать на русском
Автор
володимир путін подарував окупантам ікону під час візиту на фронт
володимир путін подарував окупантам ікону під час візиту на фронт. Фото Скрін із відео

Окупанти мають дві такі ікони, і їм потрібно близько місяця, щоб "освятити" всі позиції на фронті

Росіяни з кожним днем дедалі більше панікують перед контрнаступом ЗСУ, їм навіть роздають пам’ятки, що робити в цьому випадку. Однак окупанти знайшли спосіб уберегтися від контрнаступу — вони возять за позиціями ікону, яку подарував путін.

Про це російському виданню ТАСС розповів представник Синодального відділу РПЦ із взаємодії з армією протоієрей В’ячеслав. Ікону возять окопами вздовж усієї лінії фронту, адже це "почесно і радісно".

Так, російський президент під час візиту до окупованої частини Херсонської області, який викликав чимало суперечок у мережі, подарував угрупованню військ "Дніпро" ікону "Спаса Нерукотворного". Тепер священики возять її по позиціям окупантів, щоб благословити їх.

"Ми доставимо її у всі частини, і на передовий, і в тилові підрозділи, велика, маленька частина — неважливо. Звичайно, побачити даний образ, отриманий з рук президента, у себе в бліндажі — це почесно і радісно", — розповів протоієрей.

За підрахунками росіян їм знадобиться не менше місяця, щоб ікона побувала у всіх підрозділах окупаційних військ на півдні України. Окрім того, аналогічну ікону російський президент подарував штабу російської Національної гвардії "Схід". Дві ікони повинні будуть перетнутися в одній із точок на фронті.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що напередодні контрнаступу ЗСУ ватажок ПВК "Вагнер" розповів, що окупанти 10 травня покинуть місто. Це пов’язано з великими втратами серед особового складу та снарядним голодом.