Чому путін досі каже "спецоперація", а не війна — політолог пояснив

Читать на русском
Автор
2875
Володимир Путін
Володимир Путін

Яким би шляхом не пішов диктатор, руйнування його режиму та розвалу росії вже не уникнути

росія вже понад рік продовжує розв’язану нею ж повномасштабну війну в Україні. У спробах захоплення нашої країни кремль вже й оголошував мобілізацію і застосовував більшість, якщо не всі свої "вундерваффе", але називати речі своїми іменами, а саме війну — "війною", а не "спецоперацією", путін все ніяк не може зважитися. І на це є причини.

Про це експерт у сфері політології та права Олексій Буряченко розповів у коментарі "Телеграфу".

На його думку, однією з причин того, що путін не оголошує війну Україні, є те, що він не в змозі задовольнити запит суспільства ні на мир, ні на ескалацію.

"Офіційно оголосивши Україні війну, путін спалить останні мости й відріже шляхи до відступу на своїх умовах. Поки росія називає агресію проти України "спецоперацією", кремль може удавати, що переслідує якусь "антитерористичну" мету і сподіватися на проведення переговорів з цих позицій", — вважає Буряченко.

Політолог наголошує: щойно речі буде названі своїми іменами, путін підпише собі вирок.

"Яким би шляхом не пішов диктатор, руйнації його режиму та розвалу рф вже не уникнути", — каже Буряченко.

Більше про те, що зараз відбувається в російському суспільстві, і яку роль відіграють ці процеси у руйнуванні путінського режиму, читайте у повній версії матеріалу "Телеграфу": "путін залякує росіян розпадом росії: хто і як може розколоти країну-терориста".

Нагадаємо, раніше ми писали, що "диверсанти" на Брянщині поставили росію на вуха.

Також ми повідомляли, що у росії вдруге за тиждень намагалися спалити центр збору допомоги окупантам.