Злякалися чи пошкоджені? Після вибухів у Єйську з аеродрому зникла російська авіація (супутникові фото)

Читать на русском
Автор
Винищувач-бомбардувальник Су-34
Винищувач-бомбардувальник Су-34. Фото Pixabay

З чим конкретно пов’язані перестановки — поки неясно

Після раптового вибуху та подальшої пожежі на військовому аеродромі стратегічної авіації в Єйську сталися деякі перестановки — зникла більшість винищувачів.

Про це свідчать супутникові знімки сервісу Planet.com, зроблені 2 березня, повідомляє "Радіо Свобода".

На кадрах, зроблених із різницею лише кілька днів, можна побачити зникнення шести винищувачів-бомбардувальників Су-34. Вони відсутні на їхньому звичному місці для стоянки. При цьому поки що не зрозуміла причина таких перестановок. Можливо, окупанти почали боятися і ховають свою авіацію, але не можна виключати, що вона була пошкоджена і, наприклад, відправлена в ремонт.

На відео зображено знімки аеродрому в Єйську 15 лютого та 2 березня, а також полігону ППО поруч із аеродромом – на знімках 22 лютого та 2 березня.

Варто зазначити, що раніше розслідувальний проект "Схеми" звернув увагу на те, що на свіжих знімках аеродрому видно навколишні поля, що вигоріли. Вони знаходяться на території розташованого поряд з ним 726-го навчального центру ППО.

Журналісти кажуть, що, за однією з версій, причиною пожежі міг стати безпілотний літальний апарат.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Білорусі на аеродромі "Мачулищі", де розташована російська військова техніка, пролунав вибух.

Також ми повідомляли про те, що в грудні 2022 року на військових аеродромах у тилу росіян пролунали вибухи.