Збільшився у сім разів: супутник зняв секретний цвинтар "Вагнера" (фото)

Читать на русском
Автор
2976
Цвинтар "групи Вагнера"
Цвинтар "групи Вагнера". Фото Скріншот відео

Найманців ПВК ховають у безіменних могилах

Російська приватна військова компанія "Вагнера", яка набирає зеків на війну в Україну, зазнає величезних втрат "бійців". Про це свідчать опубліковані супутникові знімки, на яких видно, як секретний цвинтар "групи Вагнера" стрімко розширюється.

Назвати реальні втрати ПВК практично неможливо, оскільки багатьох ув’язнених, знищених у бою українськими військовими, не ховали, а кремували. Уряд США заявляє, що втрати Вагнера обчислюються тисячами. Про це пише газета The New York Times.

Наголошується, що найманців "Вагнера" на секретному цвинтарі ховають у безіменних могилах. Їхня кількість за останні місяці значно зросла. Журналісти оприлюднили супутникові знімки, зроблені 24 січня, на яких помітно, як цвинтар стає дедалі більшим.

На одному з кадрів автори нарахували приблизно 170 могил. Порівняно зі супутниковими знімками, зробленими у листопаді 2022 року, територія цвинтаря стала більшою у кілька разів. Це, своєю чергою, говорить про колосальні втрати ПВК "Вагнера".

Секретний цвинтар "групи Вагнера" розташований у Краснодарському краї, неподалік селища Молькіне. Його місцезнаходження могло залишитися невідомим, якби місцеві жителі самі не розповіли, що цвинтар використовують для поховання тіл зеків, відправлених на війну прямо з тюремних камер.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що власник ПВК "Вагнера" почав вербувати зеків із в’язниць у Чечні для участі у війні в Україні.

Додамо, за даними Telegram-каналу "Генерал СВР", на 20 січня безповоротні втрати російських ПВК, які беруть участь у бойових діях в Україні, становлять 41449 осіб.