"Помстимося за кожного": медведєв відкрито пригрозив ударом по Білому дому

Читать на русском
Автор
4189
медведєв вибухнув черговими погрозами на адресу Заходу
медведєв вибухнув черговими погрозами на адресу Заходу. Фото Колаж "Телеграфу"

Ракети із заявленою дальністю ураження в 1000 км росія хоче розмістити неподалік Вашингтона

Фрегат "Адмірал Горшков", який росія тільки напередодні відправила на бойову службу, стане біля берегів США, порівняно недалеко від Білого дому.

Заяву про це в четвер, 5 січня, зробив заступник голови Ради безпеки Росії дмитро медведєв.

У класичній манері експрезидент росії вибухнув лайкою за постачання США зброї Україні, назвавши американців "sons of bitches" (перекладається як "с*чі діти").

Також медведєв заявив, що "головний подарунок до Нового року" у вигляді фрегата "Адмірал Горшков" із ракетами "Циркон" на озброєнні вже вирушив до берегів НАТО.

"Нехай постоїть десь за 100 миль від берега, ближче до річки Потомак", — заявив російський політик.

Зазначимо, що 100 миль це близько 160 кілометрів у метричній системі, а на річці Потомак стоїть Вашингтон, де знаходиться Білий дім, резиденція президента США.

Річка Потомак на карті США
Річка Потомак на карті США

Так, медведєв прямо заявив, що росія розмістить поряд з Білим домом судно з ракетами, які нібито здатні долати протиракетну оборону і вражати цілі на відстані 1000 кілометрів.

"Говоритимемо з вами мовою сили, раз по-іншому не розумієте. І випускатимемо ще більше сучасної зброї. Молотитимемо нею нацистську падаль, яку ви породили у XXI столітті. Помстимося кожному злочинцеві за кожного вбитого громадянина нашої країни", — підкреслив він.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що це за хвалені російські ракети "Циркон", аналогів яким нібито немає більше у світі.