"Гробові" та вдови: у росії побачили "економічне диво" від війни з Україною

Читать на русском
Автор
12225
Армія Росії
Армія Росії

Вдови солдатів росії стають "джерелами розвитку" російських глибинок

Дружини російських солдатів, яких путін відправив воювати проти України, роздивилися економічний феномен від загибелі своїх чоловіків. Мовляв від смерті окупантів у забутих богом селах росії жити стане краще.

Так, в одному з Telegram-каналів вдів російських військових з’явився пост про "економічний порятунок" у вигляді солдатських вдів. За словами автора повідомлення, у багатьох селах та невеликих містах, віддалених від обласних та районних центрів, хронічних проблем дуже багато, зокрема, немає грошей, доріг, шкіл і часто навіть магазинів, але на виручку таким населеним пунктам приходять загарбники, які вмирають в Україні.

"Виплати за загибель військовослужбовця становить досить значну суму за мірками таких населених пунктів. Вдови, які залишилися без годувальника (і часто ще й з дітьми на руках) мимоволі перетворюються на цілі джерела розвитку там, де проживають", — йдеться у пості.

У пості йдеться, що з кожним днем в росії стає таких більше таких випадків. І це не дивно, адже за 9 місяців повномасштабної війни ЗСУ змогли додати російським містам уже понад сто тисяч таких "джерел розвитку".

"Солдатські вдови намагаються облаштувати свій побут, відремонтувати будинок, забезпечити більш гідні умови проживання дітям — і ці солдатські гробові від держави серйозно впливають на місцеві бюджети", — зазначають автори посту.

Також російські дружини сподіваються, що в майбутньому "цей феномен буде вивчений в економічній науці" росії, а багато сіл і міст отримають своє друге дихання саме завдяки тому, що в них живуть солдатські вдови.

Нагадаємо, що, згідно з прогнозом голови ГУР МОУ Кирила Буданова, вже до літа 2023 року ЗСУ зможуть вибити окупантів з території нашої Батьківщини, а це може означати, що, згідно з логікою адміністраторів паблика, скарбнички дружин російських окупантів значно важчітимуть у найближчі півроку.

Також підвищенню рівня життя в російській глибинці сприяють і бої під Бахмутом, куди, за словами Зеленського, окупанти перекидають усі доступні їм ресурси, щоб вичавити бодай якийсь поступ.