Продовжимо наступати: шойгу хоче збільшити чисельність армії росії, названо цифру

Читать на русском
Автор
2875
сергій шойгу
сергій шойгу. Фото росЗМІ

шойгу зробив кілька нових заяв

Міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що часткова мобілізація в росії була нібито проведена для "стабілізації обстановки, захисту нових територій і проведення подальших наступальних дій".

Про це він сказав на засіданні колегії Міноборони росії, яке відбулося сьогодні, 21 грудня, у москві. У засіданні також взяв участь і сам російський диктатор володимир путін.

"Заходи часткової мобілізації виконані своєчасно і в повному обсязі. На військову службу призвано 300 тисяч громадян, які прибувають у запасі... Особливо зазначу активну громадянську позицію росіян. Не чекаючи повістки, понад 20 тисяч надійшли до військ як добровольців", — сказав шойгу.

Також у ході свого виступу він заявив ще й про наміри збільшити чисельність збройних сил Росії. За його словами, їх необхідно довести до 1,5 млн осіб, а кількість контрактників – до 670 тисяч.

Крім того, шойгу назвав пріоритетне завдання росії на 2023 рік. Він заявив, що ним стане продовження так званої "СВО" до її повного завершення.

Нагадаємо, що наприкінці листопада в Росії матері "чмобіків" попросили владу закінчити війну в Україні. Незабаром у путіна прокоментували прохання.