У кремлі відповіли на запитання про новорічне перемир’я на фронті

Читать на русском
Автор
4457
Тема перемир’я на свята вперше прозвучала – і її джерелом стали самі росіяни
Тема перемир’я на свята вперше прозвучала – і її джерелом стали самі росіяни. Фото Колаж "Телеграфу"

Цілком ймовірно, що росіяни сподіваються отримати невеликий перепочинок

Можливість мирного врегулювання війни між Україною та росією наразі є нульовою. Поки на Заході попереджають про небезпеку переговорів із кремлівськими політиками, путінські чиновники відмовляються від ідеї новорічного перемир’я.

Як повідомляють росЗМІ, про подібне першим заговорив прессекретар путіна дмитро пєсков. У нього поцікавилися, чи не виступав офіційний Київ із подібною ініціативою і що думають про ймовірне припинення вогню у Кремлі.

За словами пєскова, таких пропозицій українська сторона не подавала. Відповідно нема і обговорень подібної теми серед російських політиків.

Цікаво, що така риторика у пропагандистів почалася після того, як президент Володимир Зеленський запропонував Москві інший варіант розвитку подій. У зверненні до лідерів G7 очільник держави заявив: Кремль міг би показати, що готовий відмовитись від агресії, вивівши війська з України на Різдво. При цьому ні про яке перемир’я і не йшлося. Не виключено, що росіяни намагаються зіграти на цій темі, щоб отримати незначний перепочинок на фронті.

Додамо, що нині Зеленський також не бачить сенсу у переговорах з путіним, адже той не демонструє жодних зрушень у розумінні того, що відбувається на війні.