"Це питання виживання путіна": Романенко розповів про важливе поповнення армії окупантів

Читать на русском
Автор
818
Російська армія використовує все доступне озброєння
Російська армія використовує все доступне озброєння. Фото Міноборони РФ

Вороже військо поповниться озброєнням та солдатами

Російська армія найближчим часом серйозно посилиться — на фронт продовжують прибувати мобілізовані солдати. Також, щоб компенсувати брак озброєння, росія виводить його з Сирії.

Таку думку висловив OBOZREVATEL генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко. "путін кинув на цю війну все, це питання його виживання", — зазначив він.

Романенко додав, що в Сирії за повітряну частину збройних сил рф відповідав саме Сергій Суровікін, який командує російським угрупуванням вторгнення в Україну. Тоді ця частина відіграла важливу роль. Із Сирії вже вивезли ракети С-300, їх могли провезти через Туреччину. Вивезення всього серйозного озброєння продовжується — це ракети, літаки, ЗРК "земля-земля". "У Росії там багато ракет, до 6 тисяч", — зазначає Романенко.

Але не лише ракети посилять армію окупанта, додає генерал-лейтенант, а й маса солдатів, яку кидають на фронт. Навіть погано навчені та екіпіровані вони слугують принципу навали. Якщо є кошти і люди — росія їх використовує, не зважаючи на величезні втрати.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в росії в останні дві доби сталося кілька масштабних вибухів та пожеж на аеродромах у тилу. Вдалося пошкодити як мінімум один літак на аеродромі "Енгельс-2", звідки бомбардувальники злітають для атаки по Україні.