путін і шойгу вибухнули тирадами на адресу України та США після вибухів у Криму

Читать на русском
Автор
18909
путін і його підспівувала шойгу всіляко обеліють російську "спецоперацію" в Україні
путін і його підспівувала шойгу всіляко обеліють російську "спецоперацію" в Україні

Вини у знищенні інфраструктури України, загибелі мирних людей та окупації територій Кремль за собою не відчуває

У вівторок, 16 серпня, у росії відбулася московська конференція з міжнародної безпеки, вже десята. Її головними спікерами стали кривавий диктатор володимир путін і глава міноборони рф сергій шойгу. Їхні спічі були схожі — виправдання російської агресії в Україні, звинувачення у бік Заходу і особливо США, а також прославлення армії рф та її озброєння.

"Телеграф" відстежив головні меседжі глави Кремля і одного з його головних поплічників, зібравши їх в одну збірку для більшої зручності. Вкотре під час виступів високопоставлених осіб росії пролунали слова про проект "анти-росія" та спроби знайти ворогів, які нібито "загрожують" безпеці росії.

Насамперед путін заявив, що головною причиною повномасштабного військового конфлікту з Україною став згубний вплив Заходу. США, на його думку, взагалі намагаються затягнути нинішню війну. Це потрібно Штатам, стверджує російський лідер, щоб "утримати свою гегемонію у світі".

"Саме тому вони приготували народу України долю гарматного м’яса, реалізували проєкт "анти-росія", заплющували очі на поширення неонацистської ідеології, на масові вбивства мешканців Донбасу, накачували та продовжують накачувати київський режим озброєннями, у тому числі важкими", — заявив володимир путін.

Це все звучало від нього у контексті виправдання військової агресії на території України. Цікаво, що головними її завданнями він назвав забезпечення безпеки росії, а також захист жителів Донбасу від такого собі "геноциду". При цьому від політика жодного разу не прозвучало пояснення, навіщо у такому разі російські війська окупували частину Запорізької, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей.

Також путін підкреслив, що росія планує діяти разом зі своїми партнерами та союзниками, щоб зміцнити "діючі механізми міжнародної безпеки". Хто саме входить до цих "однодумців" диктатора, він не уточнив.

путін: росія разом з союзниками, партнерами та однодумцями вдосконалюватиме діючі механізми міжнародної безпеки і створюватиме нові, зміцнюватиме свої збройні сили та інші структури безпеки, вживатиме інших кроків до побудови більш демократичного світу, де гарантовані права всіх народів та культурно-цивілізаційне різноманіття.

Після російського президента слово перейшло до міністра оборони рф сергія шойгу. Він також вибухнув тирадою у бік Заходу, заявивши, що НАТО нарешті "скинула маски".

"Агресивний характер блоку перестав ховатися, закріплена претензія на глобальне домінування", — вважає чиновник, при цьому не кажучи, що така сама ідея існує в самому кремлі.

Також шойгу зазначив, нібито російська армія з легкістю розвіює будь-які "міфи" про якусь суперзброю, якою володіє Захід. Саме його, за словами міністра, і постачають ЗСУ, але російські солдати нібито знищують усе геть. І знову таки — ні слова про склади, що злітають на повітря, "бавовни" у військових розташуваннях окупантів тощо. Зважаючи на все, для російського військового командування існує лише перемога, незважаючи на грандіозні втрати.

На додачу до цього сергій шойгу запевнив присутніх на конференції, що Україна втратила багатьох військовослужбовців, а втрати "величезні". Саме тому, запевняє він, у Києві й приховують ці цифри.

Нагадаємо, напередодні путін вже виступав із гучною промовою про війну в Україні. Вперше за майже півроку активних боїв з його риторики зникли висловлювання про "демілітаризацію" та "денацифікацію", як важливі причини початку конфлікту.

При цьому нещодавно глава російського мід сергій лавров нагадував про важливість "спецоперації", що проходить, а також зазначив, що метою армії окупанта є не тільки Донбас.