Пропагандистів у росії змусять порівнювати путіна з відомим князем

Читать на русском
Автор
2774
Кривавий диктатор хоче, що про нього говорили, як про Олександра Невського
Кривавий диктатор хоче, що про нього говорили, як про Олександра Невського. Фото independent.co.uk

Російським телеканалам вже вислали "рекомендації" й вони почали по них працювати

Російська пропаганда — державні та провладні ЗМІ країни-агресора — отримала нові "рекомендації" від верхівки влади, за якими їх наполегливо просять проводити паралелі між війною в Україні та хрещенням Русі, а кривавого диктатора володимира путіна порівнювати з Олександром Невським.

Як передає "Медуза", у їх розпорядженні опинилися одразу дві "методички" для пропагандистів, які підготувала у липні адміністрація російського диктатора.

Війна в Україні та Хрещення Русі

Провладні російські ЗМІ просять журналістів наголошувати на тому, що як хрещення Русі, так і війна в Україні, нібито закладає "державні засади", а також створює "передумови розвитку країни на сторіччя вперед". Автори таких "рекомендацій" переконані, що це відбувається завдяки "згуртуванню суспільства" навколо армії та "стратегічного курсу президента".

До речі, у методичці пропагандистам пропонують у початку війни звинувачувати "колективний Захід", який накачував Україну зброєю, аби вона стала "плацдармом для нападу на росію". Таким чином західні країни нібито прагнули "ослабити, розчленувати та повністю знищити росію".

Цікавим є той факт, що однією з цілей так званої "спецоперації" автори (а вони не вказуються) називають "боротьбу з безбожниками", яких у тексті характеризують як "ґвалтівників, розбійників та вбивць", які "ні у що не вірили — і вважали, що це звільняє їх від будь-яких моральних зобов'язань перед іншими людьми". Такими "безбожниками" кремль пропонує називати українських військових, приписуючи їм навіть "ритуальні вбивства".

Путін і Невський

Ще одну паралель, яку пропонують проводити пропагандистам, це війна в Україні та Невська битва. Автори методички одну з глав назвали "Сила в правді!". Саме ці слова приписують Олександру Невському, але у літописах говориться, що князь вимовив перед битвою зовсім інший вислів: "Не в силі Бог, а в правді" (причому ця цитата у тексті теж є).

"За російськими воїнами була правда — вони захищали свій будинок, і тому перемога не могла не бути нашою", — пишуть автори документа.

Про "захист будинку" у главах про війну в Україні нічого не йдеться, однак згадується, що російські солдати теж "впевнені у своїй правоті, бо вони продовжують справу своїх дідів та прадідів — добивають нацизм".

Примітно, що й тут Захід звинувачують у бажанні знищити росію та заволодіти її ресурсами, зокрема, корисними копалинами. Усіма цими аргументами пропагандисти мають підвести читачів та глядачів до тези про те, що війна в Україні — це "випереджальний удар".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що путінські пропагандисти зганьбилися з відео про "щасливу країну". Вони використали для цього кадри з України.