У Росії на шостому місяці війни почали шукати "зниклих" військових: родичі б'ють на сполох та звернулись до Путіна

Читать на русском
Автор
1767
Російська влада не надто переймається долею своїх військових
Російська влада не надто переймається долею своїх військових. Фото telegraf.com.ua

Росіяни зрозуміли, що командування їх армії не поспішає з поверненням тіл загиблих солдатів

Сім'ї зниклих російських військових, яких влада країни відправила на війну проти України, звернулися до російського президента Володимира Путіна з вимогою знайти їх синів, чоловіків та братів. Ба більше, родини військових вимагають зустрічі з міністром оборони Сергієм Шойгу, адже до нього накопичилося багато запитань.

Як передає "Север Реалии" (проєкт "Радіо Свобода"), сімей, які нічого не знають про долю своїх родичів-військових, назбиралося більше сотні.

Росіяни стверджують, що від російських відомств та міністерств вони отримують одні відписки з суперечливою інформацією — одні пишуть, що їх близькі живі, а інші — що вони зникли безвісти чи взагалі загинули.

"Вимагаємо знайти наших близьких, внести до списків військовополонених, які зникли безвісти. Робота з пошуку не ведеться, оскільки вони перебувають у статусі зниклих безвісти. Міністерство оборони РФ понад пʼять місяців блокує зміну статусу військовослужбовців, незалежно від відомостей, які у них постійно змінюються. Родичам доводиться шукати факти та самотужки доводити, що їхній син або чоловік у полоні чи загинув — так по всій країні. Уповноважені органи погано ведуть роботу, допомоги від командирів військових частин немає", – йдеться в листі батьків російських військових, копію якого отримали журналісти.

Через бездіяльність уповноважених органів батьки російських військових дійшли до адміністрації російського президента в Москві. Вони вимагають не лише встановити місцеперебування їх зниклих родичів, а й зустрічі з головою Міноборони Сергієм Шойгу.

Ба більше, родини зниклих військових просять, аби Володимир Путін призначив свого представника, який займатиметься пошуком їх родичів, а також, щоб ця людина звітувала про виконану роботу. Росіяни переймаються ще й тілами загиблих у війні проти України солдатів і вимагають від Путіна, щоб той повернув їх в Росію та ініціював ДНК-експертизу. Під зверненням підписалися 106 людей.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що командування ворожої армії не поспішає забирати тіла своїх загиблих військових — вони залишаються в Україні у спеціальних фагонах-рефрижераторах. І це якщо дуже пощастить, бо інакше може бути, як на окупованій Донеччині, де на полігоні росіяни влаштували вже величезне звалище тіл, щоб списати загиблих на зниклих і не розкривати реальні втрати.