Фантазію не зупинити: міноборони рф "пояснило" удар по Вінниці

Читать на русском
Автор
5927
Окупанти поцілили ракетою у будівлю, де знахожилося багато людей
Окупанти поцілили ракетою у будівлю, де знахожилося багато людей

Абсурдні виправдання росіян за військові злочини щодо українських міст просто не знають межі

У росії прокоментували кривавий ракетний удар по дому офіцерів у Вінниці, заявивши, що у цей момент там нібито проходила нарада командування українських Військово-повітряних сил спільно з представниками іноземних постачальників озброєнь.

Про це у п'ятницю, 15 липня, пишуть росЗМІ, посилаючись на заяву міністерства оборони російської федерації. У тексті повідомлення йдеться про те, що 14 липня високоточними ракетами типу "Калібр" збройні сили росії нібито завдали удару по гарнізонному будинку офіцерів, який знаходиться у місті Вінниці. Такі дії аргументували тим, що якраз у той момент там начебто проходила нарада командирів ВПС України і представників західних постачальників важкого озброєння для Києва.

"На нараді обговорювали передачу українським військовим чергової партії літаків, засобів ураження та організацію ремонту українського авіаційного парку. Внаслідок удару учасників наради знищено", — йдеться в тексті публікації міноборони росії.

Нагадаємо, що у першій половині дня 14 липня, окупаційна армія завдала ракетного удару по Будинку офіцерів у Вінниці. В результаті ворожого обстрілу кількість жертв перевалила за два десятки, серед яких троє маленьких діток. Водночас півсотні людей отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Крім того, внаслідок ракетного удару загинув молодий український звукорежисер Євген Коваленко, про смерть якого повідомила співачка Roxolana.

Раніше "Телеграф" також повідомляв, що президент України Володимир Зеленський прокоментував кривавий обстріл українського міста та пообіцяв покарати винних у ньому.