росіян готують до мобілізації: журналіст побачив явну ознаку

Читать на русском
Автор
11338
На російських вулицях з'явились нові біг-борди
На російських вулицях з'явились нові біг-борди

У рф психологічно тиснуть на населення, готуючи його до ймовірної загальної мобілізації

У російській москві вирішили відмовитися від застарілих форм вуличної агітації у вигляді банерів з фашистською Z-символікою, проте розвісили нові, на яких зображені загиблі на війні в Україні "герої".

Про це у п'ятницю, 17 червня, у своєму Телеграм-каналі повідомив український журналіст Андрій Цаплієнко. За його словами, ще зовсім недавно у москві спостерігалося вкрай мало агітаційних вивісок із фашистською Z-символікою. Проте наразі на вулицях російської столиці майже на кожному кроці розміщені однакові, ніби зроблені під копірку, біг-борди із фотографіями загиблих в Україні, ряджених у парадну форму, окупантів.

жителів москви почали готувати до мобілізації новими агітаційними біг-бордами
росіян готують до мобілізації - у москві помітили нові агітаційні плакати

"Значить, фото з особистих справ, які додають у некрологи. Це говорить про те, що їх нашвидкуруч витягли з файлів та зробили частиною вуличної пропаганди. Попередній висновок. Влада, яка донедавна уникала брати жителів столиці до окупаційної армії, відтепер психологічно готує москвичів до мобілізації. Відкритої чи прихованої", — написав Цаплієнко.

Жителів москви готують до мобілізації
росіян почали готувати до мобілізації новими агітаційними біг-бордами

Раніше "Телеграф" повідомляв, як у росії пояснили, чому мобілізація не допоможе у війні з Україною. Зокрема, за словами військового експерта Михайла Ходаренка, у рф немає ані резерву, ані пілотів, ані льотного, тож загальна мобілізація мало чим допоможе.