"З дном росії!": мережа відреагувала на агресивне привітання від МЗС рф

Читать на русском
Автор
11753
Ймовірно, сергій лавров не розраховував на такий потік негативу
Ймовірно, сергій лавров не розраховував на такий потік негативу

Свято сталося не у росіян, а у користувачів мережі, які отримали можливість посміятися

У неділю, 12 червня, країна-агресор відзначає своє державне свято – День росії. І поки в Києві його вирішили відзначити похоронними вінками під стінами посольства рф, вороже МЗС "виділилося" незвичайним привітанням. На листівці в триколорному забарвленні зобразили кілька історично-відомих головних уборів та фразу "Ми ввічливо просили їх не розширюватися на схід".

Більше деталей розповість "Телеграф", посилаючись на публікацію відомства у соцмережах. Відразу слід підкреслити, що витівка МЗС рф не припала до смаку багатьом людям, про що ті і поспішили повідомити авторам листівки.

Чому росії не виграти війну проти України?

Головною ідеєю листівки від російських дипломатів, очевидно, була спроба показати, що всі імперські плани рано чи пізно йшли прахом у багатьох держав. В один асоціативний ряд вони поставили шоломи тевтонських лицарів, відомих хрестовими походами, польських завойовників, а також капелюх Наполеона Бонапарта та каску німецьких нацистів. Поруч із ними є ще порожнє місце, спеціально обведене квадратиком — мовляв, продовжіть асоціативний ряд самі.

День росії 2022 привітання МЗС росії
Та сама скандальна листівка

У такий спосіб росіяни намагалися натякнути на ведення війни в Україні та проти розширення кордонів НАТО. Тим часом, ідею майже не оцінили користувачі мережі. Більшість сміється або вельми жорстко критикує підхід росіян до дипломатії.

Втім, від дипломатії у російському міністерстві закордонних справ залишилося лише саме слово. Навіть глава відомства сергій лавров відомий багатьма скандальними заявами. Серед них — і нещодавнє безпосереднє хамство на запитання журналіста про війну в Україні.

Також вкрай недипломатично лаврів відгукнувся і про санкції проти путіна та його оточення, запроваджені офіційним Києвом.