Крадуть усе підряд: логотип "російського McDonald’s" надто схожий на лого української компанії

Читать на русском
Автор
8747
У колишніх "Маках" вже обслуговують навіть військових рф із "зетками"
У колишніх "Маках" вже обслуговують навіть військових рф із "зетками"

Лічильник днів, коли росіяни нічого не вкрали в інших народів, знову обнулений

В росії продовжує працювати частина ресторанів, що належать всесвітньо відомої мережі McDonald’s попри на заяви центрального офісу компанії про повний вихід із ринку країни-агресора. Втім, їх мають намір переназвати і навіть уже обрали новий логотип. Останній, до речі, і став причиною великого скандалу — картинка аж надто схожа на звичне для українців лого АЗС Wog.

Новина повідомляє "Телеграф", посилаючись на росЗМІ. Ті, до слова, стверджують, що вибір картинки вже остаточний і не буде змінюватися, адже був затверджений новим керівництвом компанії.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Як зазначають автори зображення, така геометрія має символізувати популярну серед багатьох людей їжу: жовто-жовтогаряча точка — це бургер, дві жовті палички — картопля-фрі. Разом вони навіть нібито створюють подобу великої літери "М".

Макдональдс в россії логотип
Новий логотип російського "Макдональдсу"

Однак у мережі швидко знайшли, із чим порівняти. І таким прикладом виявився логотип української мережі автозаправних станцій Wog. Зображення дуже схожі, навіть у плані зеленої підкладки. Проте кольори для літери використовуються інші, як і, власне, літера — в українському варіанті "W".

АЗС Wog логотип
Логотип мережі АЗС Wog

При цьому українські користувачі мережі виявилися винахідливими, відповідаючи на запитання, що саме вони бачать на запропонованому логотипі.

Нагадаємо, що компанія McDonald’s заявила про повний і безповоротний вихід із росії в середині травня. До цього їх рішення закрити безліч ресторанів на території рф призвело до звільнення безлічі людей.

Також "Телеграф" писав про те, як москвичі "прощалися" з "Маком" після новин про його закриття.