шойгу цинічно "пояснив" уповільнення наступу в Україні

Читать на русском
Автор
3006
шойгу перевертає реальність із ніг на голову
шойгу перевертає реальність із ніг на голову. Фото Відкриті джерела

Заяви російського чинуші сповнені брехливих тверджень

Російські війська на Донбасі та інших ділянках фронту стали просуватися значно повільніше, ніж у перші тижні війни. За словами міністра оборони рф сергія шойгу, зменшення швидкості окупантів нібито пов’язане зі "створенням гуманітарних коридорів" для жителів обстрілюваних територій.

Таку цинічну заяву російського чиновника передають росЗМІ.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

За словами шойгу, саме російська армія дозволяє мирним українцям виходити з міст і сіл в облозі, оголошуючи для цього режим тиші. Це начебто і сповільнює наступ ворожих військ, проте "робиться це свідомо". Причина ж такої "свідомості", запевняє глава Міноборони росії, у необхідності уникнути жертв серед цивільних.

Разом із цим Сергій Шойгу звинуватив українських військових у розстрілах мирних громадян, використанні їх в якості живого щита, а також розташування важкого озброєння серед будинків, де залишаються люди. Більше того, росіян намагаються переконати в тому, що це ЗСУ, а не путінська армія, ведуть бої серед населених пунктів.

Додамо, що шойгу переконаний — росія продовжуватиме свою "спецоперацію", доки всі поставлені завдання не будуть виконані.

Цікаво, що всі слова сергія шойгу на адресу українських захисників є описом тих звірств, які здійснюють самі російські солдати в Україні. Однак про це чомусь кремлівський чиновник говорити не ризикує.

Нагадаємо, що "Телеграф" уже розповідав, як російські солдати "створюють коридори" для мирного населення у Херсоні. Вони або блокують виїзд повністю, або розстрілюють колони, що виїжджають, з "Градів".

Водночас росіян уже почали потихеньку готувати до оголошення реальних втрат армії путіна на війні в Україні. Роблять це дуже хитро, спершу повідомляючи напівправду.