"Охороняють "Москву" та її екіпаж від крабів?": у мережі висміяли російських "бойових" дельфінів

Читать на русском
Автор
3133
Водних ссавців вважають захисниками військової бази морського флоту рф
Водних ссавців вважають захисниками військової бази морського флоту рф

Вважається, що нібито такі дельфіни здатні навіть пошкодити корабель

У мережі бурхливо обговорюють інформацію американської організації USNI, яка стверджує, ніби у Чорне море поряд із Севастополем були випущені спеціальні "бойові" дельфіни. Їхня особливість у тому, що вони нібито треновані разом із водолазами російського флоту та навчені ліквідувати ворогів під водою.

Реакцію мережі на такі заяви досліджував "Телеграф".

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

Як повідомляє USNI, дельфінів могли розмістити в Козачій бухті Чорного моря ще останні дні лютого. На думку дослідників, у такий спосіб росіяни могли спробувати вберегти свою найбільшу військово-морську базу Чорноморського флоту від ймовірних диверсій з боку України.

Для більшої переконливості свою історію американці підтвердили ще й супутниковими знімками, на яких зазначили, де могли знаходитись спеціальні пункти з тренування ссавців.

Попри те, що практика навчання дельфінів допомоги під час служби військових справді існує — і не тільки в Росії, а й у США, — більшість поставилася до новини скептично. На просторах мережі можна знайти купу коментарів, де і українці, і росіяни, і жителі інших країн відверто сміються з подібних повідомлень.

Тим часом, доки деякі люди вірять у те, що російська армія має підрозділ бойових дельфінів, окремі підрозділи окупантів крадуть їжу в українських тварин. Кілька тижнів тому росіяни не змогли знайти іншого способу прохарчуватися, як привласнити собі продукти, призначені для Харківського зоопарку.