"Бери все, але акуратно!": батько окупанта чекає додому "трофеї" з України (перехоплення)

Читать на русском
Автор
1897
Родичі тільки заохочують крадіжку російських солдатів
Родичі тільки заохочують крадіжку російських солдатів

Цинізм російських громадян не знає кордонів

Російських солдатів чекають додому не живими та здоровими, а насамперед "багатих" на всілякі військові "трофеї". Мова про речі та коштовності, які окупанти змогли намародерити у будинках та квартирах мирних українців. Це підтверджується черговим перехопленням розмови російського військового з батьком.

Аудіозапис опублікував 12 квітня пресслужба СБУ.

Чому росії не перемогти Україну у війні?

Солдат повідомлив батькові, що зараз "зачищає" будинок багатого рибалки, і йому на очі потрапили аж чотири коробки з воблерами певної марки. Здивований родич відразу вигукує, мовляв, бери, і починає скаржитися на те, що раніше подібну рибальську снасть купував за 800 рублів, а зараз її ціна вже злетіла до двох тисяч.

"Та бери все, що буде там, але тільки дивися акуратно. Лісочка, гачки та плетінка. Тільки не Китай!" — повчає сина росіянин, ймовірно, вже смакуючи "зустріч" із поцупленими воблерами найближчим часом.

При цьому цинічність "звичайного росіянина" просто зашкалює — він не бачить нічого поганого в такій "зачистці" будинку, водночас боячись, що синові можуть приписати військовий злочин.

"Обережно там, пам’ятай про розтяжки і дивися, щоб вам мародерство не приписали! А то це ніби трофей, але... Дивись, акуратно!" — підсумовує батько розмову з військовим.

Нагадаємо, що росіяни крали практично все, що "погано лежало" — коштовності, техніку, одяг, килими тощо. Все, що мародерам вдалося потягти із собою, вони переправляли з Білорусі поштою додому або ж збували безпосередньо самим білорусам на місцевих базарах.

Також "Телеграф" розповідав (і показував), як мародери вдиралися в квартири в Ірпені, використовуючи кувалди.